050-7231-229

מיכל משתפת

הכירו את הכותבת:

מיכל גרי קואצ'רית, מקדמת אנשים מהמקום
בו הם נמצאים, למקום בו הם שואפים ורוצים להיות באמצעות אימון ממוקד משמעות

מיכל גרי

מתי חגגתם לראשונה כמשפחה? 19/2/2024

מיכל גרי, מחלוצות תחום הליווי לאחר לידה בישראל - ניוזלטר ינואר 2024

כנראה זה היה בלידה.
לידה היא החוויה המשפחתית הראשונה בה משתתפים הדמויות הראשיות במשפחה הגרעינית. זוהי אחת הסיבות לכך, שעיבוד החוויה הזו חשוב, עבור כל אחת מהדמויות ובוודאי עבור היולדת.

רוצה להיות משמעותית עבור חברה או קרובת משפחה שילדה? האזיני לסיפור הלידה שלה, הנה כמה המלצות שתרצי ליישם בזמן ההקשבה:
1. בקשי ממנה לספר את סיפור הלידה, כי סיפור הלידה הוא חשוב וכי את רוצה להקשיב לו.
2. הקשיבי באמת, אל תתעסקי במשהו אחר, תהיי איתה בסיפור שלה ותני לסיפור לזרום.
3. הכירי בכל התחושות שהסיפור מעלה, גם אם ישנן תחושות מנוגדות כמו "הכי רציתי להניק אותו אחרי הלידה והכי רציתי שיקחו אותו ממני", גם אם קשה לך לקבל את התחושות הללו.
4. נסי לזהות את החוזקות שלה שעולות מהסיפור, למשל שהיא הניקה בחדר לידה לאחר לידה מורכבת, אמרי לה את החוזקות שלה או בקשי ממנה לספר מהן החוזקות שלה שעולות מסיפור הלידה שלה.
5. סיפור הלידה שלך, בלשון המעטה, פחות מעניין את האימא שילדה עכשיו. אז השאירי את רוב חלקי הסיפור שלך איתך, למעט חלקים מצומצמים שאת חושבת שיעזרו לאותה יולדת.

והכי חשוב, אם עולה קושי מתוך הסיפור שנראה לך שנשאר איתה גם הרבה אחרי שהלידה הסתיימה, הפני אותה לאשת מקצוע שתדע להקשיב לסיפור הלידה ולעבד אותו. אצלי בקליניקה בגבעתיים או בזום אני עורכת עיבודי לידה בכלים מתחום האימון האישי, קואצ'ינג, וקושרת באמצעות כלים שונים את חווית הלידה למשמעות הלידה ולמשמעות החיים.

מה זה הבלאגן הזה???!!! 22/1/2024

ובכן, זה לא בלאגן. זה תרשים שמתאר את הקריירה שלי.
הקריירה המקצועית שלי התחילה עם החלטה ברורה של לימודים אקדמיים ואכן, ששמתי waze
על ההחלטה הזו, האפליקציה לקחה אותי לחיפה וכך סיימתי תואר שני בטכניון, כמתכננת ערים ואזורים.
שנים עבדתי כמתכננת, בייחוד כמתכננת תחבורה בצוות הקו הירוק של נת"ע, החברה הממשלתית לתכנון הרכבת הקלה של גוש דן. אולם, כעבור כמה שנים ולאחר לידת בני השני, חל אצלי בלבול תעסוקתי. הרגשתי שהלב שלי נמצא במקום אחר וחיפשתי את התחום המקצועי הבא שיספק אותי, יותר מהתחום אותו בחרתי שנים קודם לכן.
הבלבול התעסוקתי הזה הוביל אותי להארה ולבחירה במקצוע חדש. דולה לאחר לידה או בלועזית דולה פוסט פארטום. אישה שתומכת באישה לאחר לידה. אהבתי את עבודתי כדולה לאחר לידה, אולם לאחר כמה שנים, הרגשתי שאני רוצה לעשות שינוי כלשהו בתחום המקצועי וכך החלטתי, לאחר בלבול תעסוקתי, להקים את בית הספר למקצועות ההורות, בית הספר בהנהלתי להכשרת נשות מקצוע לליווי ותמיכה במשפחות לאחר לידה. זו הייתה ההארה השנייה.
הבלבול התעסוקתי הבא הוביל להארה ללמוד אימון אישי וכיום אני מאמנת אישית, דולה לאחר לידה ומנהלת את בית הספר למקצועות ההורות.
אומנם התרשים נראה מבולגן אבל עבורי הוא מקפצה להתפתחות אישית ומקצועית. אני מוקירה כל תקופת בלבול שחוויתי, כי כל תקופה כזו דייקה את הרצונות והחוזקות שלי והקפיצה אותי לשלב הבא בקריירה.
התרשים הזה אינו ייחודי לי אלא מאפיין רבות ורבים במאה ה- 21. תקופת העבודה שלנו מאופיינת בגלים ובגילויים חדשים והתרשים שלנו שונה לחלוטין מתרשים הקריירה של הדור שלפנינו, שהיה תרשים לינארי עולה – כלומר קריירה שמתחילה במקום מסוים, עם מסלול קבוע וברור היכן היא מסתיימת.
ולגבי? אני כבר מחכה לתקופת הבלבול הבאה, שבסופה תבוא הארה חדשה שתכוון אותי אל היעד הבא.

מדורת השבט כבתה 15/1/2024

הרגשת בדידות היא ההרגשה שמאפיינת נשים אחרי לידה. זוהי הרגשה שחוצה חברות ותרבויות ורבות מהנשים לאחר לידה, כשנשאל אותן, מה ההרגשה הדומיננטית שלכן, יענו שהן מרגישות בודדות.

מדוע נשים לאחר לידה מרגישות כה בודדות?

בגלל שמדורת השבט כבתה.

פעם כשגרנו בחמולות ובשבטים, הקהילה הכירה את הצרכים של אישה לאחר לידה וידעה להעניק לה ולתינוקה את הטיפול המתאים. הקהילה ידעה לחבק והידע של טיפול בתינוק ובאימא, עבר מדור לדור.

החברה המודרנית היא חברה שמתאפיינת בריחוק מהמשפחה המורחבת, ריחוק פיזי ולעתים גם רגשי ועוד מאפיין הוא שהחברה מפולגת גילאית. מבוגרים נמצאים ביחד בעבודה, ילדים נמצאים ביחד בגן וכך הלאה. המאפיינים הללו של החברה המודרנית, יחד עם מאפיינים נוספים, כמו שעות עבודה מרובות, מביאים לכך שאימהות לאחר לידה מרגישות לבד. אין עבורן מעטפת קהילתית תומכת ולרוב הן מרגישות "שקופות", שהחברה והמשפחה אינה מזהה את הצרכים הייחודיים שלהן.

בדיוק במרווח הזה נולד מקצוע הליווי לאחר לידה. דולה לאחר לידה מעניקה את התמיכה המתאימה לאישה לאחר לידה ומחליפה את אימהות השבט שהיו בעבר תומכות באימהות לאחר לידה ומפיגות עבורן את תחושת הבדידות לאחר לידה.

מאסלו ואמהות 14/1/2024

בתקופות של משברים עולמיים ולאומיים, כמו הקורונה או המלחמה הנוראית שהחלה באוקטובר, יש המתכנסים פנימה ודואגים לצרכים הבסיסיים ביותר של משפחתם ושלהם, דואגים לאוכל זמין, למים ולקורת גג, שיעניקו ביטחון בסיסי.

הדבר דומה לפירמידת הצרכים של מאסלו. מאסלו, פסיכולוג אמריקני, דירג את הצרכים האנושיים, ובנה את הפירמידה המפורסמת שלו, בה הצרכים האנושיים נשענים אחד על השני. בראשית, ידאג אדם לצרכים הבסיסים שלו ורק לאחר מכן ידאג לצורך בשייכות חברתית ובמימוש עצמי.

פירמידת הצרכים והמשברים האנושיים הגדולים, לקחו אותי למקום המוכר לי ביותר. אימא בתקופה שאחרי הלידה.
אימהות לאחר לידה, יתדרדרו מטה בפירמידת הצרכים של מאסלו. לא משנה היכן הן היו ממוקמות בפירמידה לפני הלידה, אם הן הגיעו למימוש עצמי, לשייכות ולמשמעות, יום אחרי הלידה הן תמצאנה את עצמן בבסיס הפירמידה. מוטרדות מהצרכים הבסיסיים ביותר של החיים – שינה, אוכל והפרשות גוף מכל סוג שהוא, שלהן ושל תינוקן.

קורס דולה לאחר לידה מכשיר אותך להתמודד עם הפער הזה בחייה של אישה לאחר לידה. להבין את המקורות לקושי הרגשי והפיזי לאחר לידה ולדעת איך לתמוך בה ולהבין שמצבה זמני. כי החדשות הטובות הן, שנשים אחרי לידה עולות מעלה במעלה הפירמידה מהר מאוד ואף יודעות ל"חשב עבורן מסלול חדש" ולהגיע למימוש עצמי ולמשמעות, תוך כדי הסבה מקצועית או בחירה של תחום משמעות חדש בחייהן.

הנחיית קבוצות 8/1/2024

בחלל הכי מעוצב בתל אביב, התאספה קבוצת נשים שהגיעה מכל רחבי הארץ. מי ברכב, מי ברכבת, מי באוטובוס ומישהי שאפילו הצטערה שלא הגיעה באופניים, כי ככה זה שנכנסים לאווירה התל אביבית.

כך החל קורס הנחיית קבוצות לאימהות לאחר לידה.

בתחילה, התקיים מפגש היכרות ששימח את כולן, כי אין כמו מפגש של 10 נשים, שנפגשות בזמן מורכב עבור כולן. לאחריו "צללנו" לחומר הלימודי של "מהי קבוצה?" ו"מדוע זה חשוב לעבוד עם קבוצות?" וכאן ציפתה לכולן הפתעה, קשר בין ההיסטוריה של הנחיית קבוצות למצבנו העכשווי.


כי להנחיית קבוצות יש שורשים עמוקים שמתחילים ממלחמה רחוקה, מלחמת העולם הראשונה. לאחר המלחמה, הגיעו חיילים רבים משדה הקרב והיה צורך לטפל בכולם, אבל היו מעט מדי אנשי טיפול. לכן, מתוך כורח המציאות הוחלט לטפל בהם באופן קבוצתי, במקום פרטני. כך החל בעולם הנחיית הקבוצות, היסטוריה שמתחברת למציאות בה אנחנו חיים היום.

 
סיימנו את היום בנימה אופטימית הרבה יותר תוך הבנת הצורך של אימהות לאחר לידה להשתייך לקבוצת השוות שלהם, קבוצה שבה הן מרגישות "בבית", במקום הבטוח שלהן. ובעוד 10 שבועות, כשיסתיים קורס הנחיית קבוצות לאימהות לאחר לידה, יקומו מעגלים כאלה בכל רחבי הארץ ואליהן תגענה אימהות מי ברכב, מי ברכבת ומי באופניים.

דילוג לתוכן