מה ההבדל בין קואצ'ינג (אימון אישי) בגישה פסיכולוגית לבין טיפול פסיכולוגי רגיל?
גולשות וגולשים רבים תוהים על ההבדלים בין אימון אישי בגישה פסיכולוגית, המתמקד בהשגת מטרות והתפתחות אישית, לבין טיפול פסיכולוגי, המתמקד בעיבוד רגשי של חוויות עבר.
ההבדל העיקרי בין קואצ'ינג בגישה פסיכולוגית לבין טיפול פסיכולוגי, הוא ההתייחסות לחוויות חיים קודמות. בעוד שבאימון נתמקד בהווה ובעתיד, הרי שטיפול יעסוק גם בחוויות חיים קודמות ויצור שם התערבות, בעוד שמאמן יעסוק בחיי ההווה של המטפל ויבחן איתו את רצונותיו להווה ולקביעת יעדים ומטרות לעתיד.
כיצד קואצ'ינג יכול לסייע לי למצוא משמעות חדשה לאחר לידה?
נשים רבות מחפשות דרכים להתחבר מחדש לעצמן ולמצוא משמעות בחייהן לאחר הלידה. אימון אישי בגישה פסיכולוגית מציע כלים לכך.
נשים רבות לאחר הלידה, מרגישות שינוי באמונות שלהן ובכלל בהלך הרוח שלהן. דניאל שטרן טוען כי אישה לאחר לידה, חווה שינויים בזהות העצמית שלה, מעבר מבת לאם ומרעייה לאם, לכן מערך האמונות שלה משתנה. כך, אימהות לאחר לידה מרגישות, שהמקצוע שלהן או המשרה שהחזיקו בה לפני הלידה אינה מספקת אותן עכשיו והן מחפשות זהות תעסוקתית אחרת.
לתהליך קואצ'ינג יש את הכלים לבדוק מה הרצון של האימא ולהביא את אותו רצון למימוש על ידי בניית אסטרטגיה מובנית למימוש המטרות והיעדים, כפי שהוגדרו על ידי האם בעזרת קואצ'רית. היתרון של אימון אישי אחרי לידה, שהוא תהליך קצר וממוקד המתאים לאמהות לאחר לידה.
האם ניתן לשלב אימון אישי עם טיפול רגשי או פסיכולוגי?
שאלה נפוצה היא האם ניתן לשלב בין אימון אישי לבין טיפול רגשי, וכיצד השילוב הזה יכול לתרום להתפתחות האישית. התשובה היא שבהחלט. כיום מאוד מקובל לשלב טיפול ואימון. כאשר הטיפול עוסק בחווית חיים קודמות ואילו האימון מעניק למתאמן אופק עתידי. בעזרת קואצ'רית המתאמן או המתאמנת מחליטים על מטרה עתידית, למשל שינוי מקצועי ובעזרת האימון מגיעים להגשמה של מטרה זו.
השילוב של אימון וטיפול משול לדמות שמחזיקה חץ וקשת. החץ ממוקד במטרה עתידית בעוד המרפק נטוע מאחור, המרפק הינו הטיפול שמשם מקבל המטופל את ההבנה לעבר שלו ואימון עוזר למתאמן לכוון היטב את החץ ולפגוע במטרה. כך, ששילוב בין אימון וטיפול מעניק ליווי הוליסטי לשם הצלחה עתידית.
מה כוללת ההכשרה של דולה לאחר לידה, והאם היא מתאימה גם לנשים ללא רקע טיפולי?
נשים רבות מתעניינות בהכשרה של דולה לאחר לידה ותוהות האם הקורס מתאים גם למי שאין להן רקע טיפולי קודם.
ההכשרה של דולה לאחר לידה מתאימה לקהל הרחב, גם למי שאין לה הכשרת טיפולית. ההכשרה כוללת נושאים רבים ומגוונים (כפי שניתן לראות בתרשים המצורף) כך שגם מי שאינה מגיעה מתחום רלוונטי מקבלת את כל הידע המקצועי הנדרש במסגרת הקורס.

האם קורס עיבוד חוויית לידה מתאים גם לנשות מקצוע שאינן פסיכולוגיות?
קורס עיבוד חווית לידה מתאים למי שעוסקת בליווי של אימהות ומשפחות סביב היריון, לידה והורות ראשונית. הסיבה לכך טמונה בכך, שהשיטה אותה אנחנו מלמדות בקורס מתאימה גם לנשות תמיכה ולא רק לנשות טיפול. נשות תמיכה לאחר לידה מיומנות בשיח עם אימהות ואבות, מכירות היטב את האתגרים העומדים בפני הורים בהיריון, בלידה ולאחר לידה ולכן השיטה מותאמת לנשות תמיכה בתקופת ההיריון והלידה כמו: דולה לאחר לידה, דולה תומכת לידה, יועצת הנקה, מדריכת הנקה, מדריכת ליווי התפתחותי, מדריכת עיסוי תינוקות, קואצ'רית העובדת עם הורים ואימהות, וכמובן שהשיטה מתאימה גם לנשות טיפול: פסיכולוגיות, פסיכוטראפיסטיות, עו"ס ועוד.
איך אדע שזה הזמן לשינוי קריירה?
אם את מרגישה תקיעות בעבודה, חוסר משמעות ושכל בוקר מתחיל בתחושת כבדות – ייתכן שזה סימן שהגיע הזמן לבדוק כיוון חדש. מיכל גרי, קואצ'רית – מאמנת מוסמכת ומלווה תהליכי שינוי קריירה לנשים, מציעה תהליך אישי שיעזור לך להבין מה בדיוק חסר – ואיך למצוא את המקום שיתאים לך באמת.
למי מתאים תהליך ליווי לשינוי קריירה עם מיכל גרי?
תהליך אימון (קואצ'ינג) לשינוי קריירה מתאים לנשים שמרגישות שהן כבר לא במקום הנכון – גם אם יש להן מקצוע "טוב" על הנייר. נשים שמחפשות משמעות חדשה, ביטוי אישי, תחושת שלמות פנימית. מיכל מתמחה בעבודה עם אימהות, נשים שחזרו מחופשת לידה, או נשים בתחנות מעבר בחיים.
האם אני צריכה לדעת מה אני רוצה לעשות כדי להתחיל תהליך הסבת מקצוע?
ממש לא. הרבה נשים שמגיעות לתהליך של קואצ'ינג לא יודעות מה בדיוק הן רוצות – רק מה לא… התהליך שמיכל מציעה עוזר לזקק חוזקות, ערכים, תחומי עניין וחלומות שנשכחו. מתוך זה נבנית בהירות חדשה, ובסופה גם כיוון תעסוקתי ברור ומדויק יותר.
האם אפשר לעשות הסבת מקצוע גם אחרי גיל 40?
בוודאי. שינוי קריירה אחרי גיל 40 הוא לא רק אפשרי – הוא נפוץ. לנשים בגיל הזה יש ניסיון חיים, תובנות ובשלות שבדיוק עוזרות להן לבחור מחדש. מיכל גרי מתמחה בליווי נשים בגילאי 35–55 שרוצות למצוא את "הדבר הבא" שיתאים לפרק החדש בחיים.