050-7231-229

מחשבות מבטן ולידה

הכירו את הכותבת:

מיכל גרי קואצ'רית, מקדמת אנשים מהמקום
בו הם נמצאים, למקום בו הם שואפים ורוצים להיות באמצעות אימון ממוקד משמעות

מיכל גרי

המסע שלי לעבר האמהות החל כבר לפני למעלה מעשר שנים, כאשר ילדתי את בתי הבכורה קרן. כחובבת מסעות ידועה ובעלת ניסיון, אין ספק שהיה זה ועודנו, המסע המרתק ביותר, המאתגר, משובב הנפש ובאותה נשימה – הקשה מכול המסעות אליהם יצאתי, שכן היה זה מסע אל "הלא נודע": הרפתקה שרק תחילתה ברורה וידועה מראש והמשכה פלאי פלאים. מרגע שהחלתי פוסעת בנתיבי המסע שלי לעבר האמהות, השתנו חיי ללא היכר – זאת למרות ההבטחה שנתתי לעצמי טרם הלידה (והמחשבה חרוטה באופן כה ברור וצלול בזיכרוני) שחיי אינם צפויים להשתנות כלל וכלל…

הריון ראשון. אנו נרגשות מעוצמת חווית הבריאה האנושית ומהפלא שגדל בתוכנו. גאות ומאושרות אנו מדמיינות את עצמנו מטיילות להנאתנו עם העולל שאך נולד בעגלה החדשה שרכשנו עבורו, מחייכות בכבוד רב לכל עובר ושב, מזמרות לו שיר ערש בנינוחות או סתם משתעשעות עמו בחדרו החלומי. בן הזוג שלנו איתנו בעניין לגמרי, והאופוריה חוגגת. ומה לגבי חששות? כמובן שיש, המון – וכולם מופנים ללידה עצמה. כל מה שיקרה לאחר מכן נראה לנו קסום וטבעי, ויותר מכל ברור לנו שנהיה אמהות נפלאות – פשוט מושלמות. נדע להתמודד עם כל בעיה וכל אתגר בעצמנו ללא שום קושי.

ואז, הם מגיחים לאוויר העולם בתרועה גדולה. אנו מוקפות באהבה של כל הסובבים אותנו וההתרגשות בשיאה. לעומת זאת, ההתמודדות רק בתחילתה… הלידה, קשה או קלה ככל שתהיה – כבר מאחורינו, אך עוצמת החוויה תלווה אותנו בבהירות ימים רבים ונרצה לספר עליה לכל מי שרק יהיה מוכן להקשיב, תמיד באותה ההתרגשות ותעצומות הנפש. המקרר מלא במטעמים ששלחו הקרובים לכבוד היולדת – שיהיה לה כוח להניק, והאב הטרי מקרקר סביבנו ונענה לכל דרישה, מאפשר לנו להתמסר לעולל הצעיר באופן מלא.

עזרה ליולדת אחרי לידה

ואחרי שבועיים? הכאבים כבר מאחורינו ואנו שולטות בכל רזי ההנקה (האומנם?), יודעות איזה חיתול הוא הטוב ביותר עבור הצאצא שלנו, מכירות לעומק את כל הקרמים, המשחות והמוצצים לסוגיהם, מיטיבות להפליא לרחוץ ולהלביש את היצור המפוחד הזועק לשמיים ועושות כמובן הכול רק ביד אחת! ובמקביל! בינתיים, מבול המבקרים התמתן, המקרר כבר מתחיל להתרוקן ובן הזוג חזר לעבודה. לפתע אנו קולטות שהחיים של כולם חוזרים למסלולם – של כולם – פרט לשלנו. ומרגע זה ואילך, המסע שלנו כאמהות מתחיל באמת.

אחרי חודש אנו מותשות ובודדות. הלילות הקשים נטולי השינה, ההתמודדות עם הגזים (למה הוא שוב בוכה? הרגע הנקתי!…), אובדן העצמאות, הגעגועים לבן הזוג והפחד משינוי הסטאטוס – מרעיה לאם… האם החיים נראים כמו אותו חלום רחוק וורוד מזמן ההיריון? לא ממש. אנחנו ממעטות לצאת מהבית, מסתובבות בטרנינג דהוי ומריחות משאריות חלב שהחמיץ. אנחנו צריכות עזרה אבל לא תמיד יודעות איך ומה לבקש. והגרוע מכל, בשלב הזה ההורמונים המשתוללים בעורקנו כבר שיגעו אותנו לגמרי ומתחילים העימותים עם בן הזוג "חסר האונים", שדווקא מאוד רוצה לעזור, אבל איך? ובמה? רגשות התסכול מתחילים לפעפע, בעיקר לאור העובדה שאנו יודעות שהמצב אינו הולך להשתפר בעתיד הקרוב.

דולה לאחר לידה

אז מה עושים?
מיכל גרי, דולה פוסט פארטום – מלווה אחרי לידה מסבירה מניסיונה הרב בתחום שיש מה לעשות! תקופת משכב הלידה, הנמשכת ששה שבועות היא תקופה מאתגרת הטומנת בחובה שינויים גדולים אצל כל בני המשפחה. ייתכן והאימא תחווה דכדוך אחרי לידה, עייפות גדולה וקושי להחלים פיזית מהלידה. כל אלו יחד עם טיפול בתינוק בן יומו מובילים לא אחת לתסכול וקושי להתרגל למצב החדש. לכן על היולדת ללמוד לבקש עזרה מהסובבים אותה – מבן זוגה, ממשפחתה וגם מאנשי מקצוע שהוסמכו לטפל בנשים לאחר לידה כמו יועצות הנקה ודולות לאחר לידה.

אצל האב גם חלים שינויים גדולים וקושי להסתגל למצב החדש – אבות רבים מרגישים כי יחד עם הלידה עול הפרנסה כבד יותר וכי האחריות גדלה עם הפיכתו מבעל לאב.
השינויים הללו אצל האב והאם מובילים גם לשינוי האיזון בזוגיות. לעיתים האימא והתינוק, הופכים למעין מיקרוקוסמוס והאב נשאר בצד והופך לזה ש"עוזר", "מביא" ובעיקר נשמע להוראותיה של בת זוגו. לפיכך, בפני בני הזוג ניצב כרגע אתגר ליצירת איזון חדש שיביא לידי כך שהזוגיות תצמח מתוך השינוי ולא ההפך ולכן, עליהם לדבר בפתיחות שקיפות ובבהירות על הרצונות והרגשות, לגלות גמישות וליצור ביניהם איזון חדש שיוביל לבסיס הורי חזק ויציב.

מנסיוני, מישהו אובייקטיבי שבא מבחוץ, יכול לעזור לכל בני המשפחה, לתינוק, לאחים ולהורים. לשם כך בדיוק הוסמכו דולות לאחר לידה. תפקידן להגיע לבית היולדת לאחר הלידה ולהעניק ייעוץ, תמיכה והדרכה בכל מה שקשור לתינוק ולשינויים המתרחשים. לרוב, איש מקצוע אובייקטיבי יודע לתת את התמיכה המעשית והמוראלית היכן שצריך, להסביר כל מה שלא ברור, להבחין בין טפל ועיקר, להוציא מהתסכול ולהקל על ההורים החדשים היכן שאפשר.

ולי רק נותר להמליץ לכן בחום נשים יקרות והרות – ולא משנה אם זה הריונכן הראשון או הרביעי, לחשוב רגע על היום שאחרי הלידה ולזכור: נהיה אמהות נפלאות ככל שנהיה, נתקל בהרבה מצבים מתסכלים בהם נזדקק לעזרה, למילה טובה או אפילו למנוחה קצרה. מניסיוני האישי, מלווה אחרי לידה בהחלט יכולה להוות את הפתרון המושלם עבורכן.

לפרטים נוספים על הרצאות ללא תשלום בנושא התמודדות אחרי לידה, בריאות האם והתינוק, בריאות טבעית, כלים להתמודדות עם מתח וייעוץ לאיכות חיים, הנכם מוזמנים לפנות לסיגל בתר, 054-3362362 או במייל s.betterforever@gmail.com

לפרטים נוספים על ליווי לאחר לידה, ניתן לפנות למיכל גרי 050-7231229

דילוג לתוכן